Zajęcia techniczne

 


 

Tabela miar i wag

 


Produkt

Ilość g w 1 łyżeczce

Ilość g w 1 łyżce Ilość g w 1 szklance
bulion 5 15 250
bułka tarta 3 19 150
cukier kryształ 5 15 250
cukier puder 3 19 150
kakao 2 6 100
kasza gryczana 7 20 330
kasza manna 5 15 250
majonez 4 12 200
masło 4 12 200
mąka pszenna 3 19 150
mleko 5 15 250
oliwa 4 12 200
proszek do pieczenia 3 19 150

Rybarska Monika - Zajęcia kulinarne. Zeszyt tematyczny z ćwiczeniami dla ucznia. - Wydawnictwo OPERON 2009

Copyright Sergeant AdOw © 2010-2011 - Wszelkie prawa zastrzeżone. Jakiekolwiek wykorzystywanie tych materiałów tylko za moją wyraźną zgodą.          www.fantastyka-86.pl